Doe alles aan de kant, hier begint de quiz!

START

Over deze quiz

Slaap Lekker Week 2021
In de week van 19 maart t/m 26 maart 2021 organiseert JOGG Noord-Veluwe de Slaap Lekker Week. In deze week hebben we het over slaap en waarom slapen zo belangrijk is. Dit doen we onder andere met deze Slaap Lekker Quizzz, speciaal gemaakt voor leerlingen van groep 7 uit de regio Noord-Veluwe.

Op vrijdag 19 maart 2021 is het de Nationale Dag van de slaap. Dat is een week voordat de zomertijd ingaat en de klok een uur vooruit gaat. In de nacht van zaterdag 27 maart 2021 slapen we dus een uur korter. Daar hebben sommige kinderen en grote mensen best wel een beetje last van, maar gelukkig went het lichaam er vrij snel aan.

Aan begin van de Slaap Lekker Week hebben we op school een slaapzak voor je mobieltje uitgedeeld. Waarom geven we je een slaapzak voor je mobiel? Omdat niet alleen jij je voldoende moet opladen. Bedtijd betekent ook dat je je mobieltje met rust moet laten. Door vlak voor slapen nog op een beeldscherm bezig te zijn, blijven je hersenen actief. Zo kom je moeilijker in slaap of blijf je alert door geluidjes van je mobiel. Stop je mobiel dus in zijn slaapzakje en leg hem buiten je slaapkamer.

Waarom deze quiz?
Via de Slaap Lekker Quizzz willen we dat je met je vader, moeder of verzorger praat over slapen en je slaapgedrag. Zo kom je te weten wat een goede slaap is, wat het met je doet en dat slapen belangrijk is om je lekker fit te voelen. Slaapproblemen kunnen namelijk (ernstige) gevolgen hebben.

Daarom is het goed om je eens te verdiepen in jullie slaapgedrag!

Lees ook de slaaptips en bekijk het filmpje op pagina Over slaap.

Uitkomst van de quiz
Deelname aan de quiz gebeurt anoniem, jullie antwoorden zijn niet te herleiden.

Heb je de Slaap Lekker Quizzz gedaan? Dan laten wij je binnenkort weten wat de resultaten zijn van de antwoorden die iedereen gegeven heeft.

Oeps..Helaas is jouw scherm te klein om deze quiz te doen. Je doet de quiz het beste op een tablet, laptop of computer.